Links

Matta 7 >> Kutsal Kitap Incil, Hristyanlik

 Incilinin Parcasi:
Matta 7 (luk 6:37-38,41-42)

1"Baskasini yargilamayin ki, siz de yargilanmayasiniz. 2 Cunku  nasil yargilarsaniz oyle yargilanacaksiniz. Hangi olcekle verirsiniz, ayni olcekle alcaksiniz.3 Sen neden kardesin gozundeki copu gorursun de kendin gozundeki copu mertegi farketmezsiniz? 4 Kendi gozunde mertek varken kardesine nasil, Izin ver, gozundeki copu cikarayim 'dersin? 5 Seni ikiyuzlu! Once kendi gozundeki mertegi cikar, o zaman kardesinin gozundeki copu cikarmak icin daha iyi gorursun. 6"Kutsal olani kopeklere vermeyin. incilerinizi domuzlarin onune atmayin. Yoksa bunlara ayaklara cignedikten sonra donup sizi parcalayabilirler

Tanri'dan Dileyin
(luk11:9-13)

 7 Dileyin size verilecek: arayin bulacaksiniz, kapi calin size acilacaktir. 8 Cunku her dileyen alir, arayan bulur , kapi calana acilir. 9 Hanginiz kendisinden ekmek isteyen ogluna tas verir? 10 Yada balik isterseyilan verir? 11 Sizler kotu yurekli oldugunuzhalde cocuklariniza guzel armaganlar vermeyi biliyorsaniz, goklerdeki Babaniz'in, kendisinden dileyenlere guzel armaganlar verecegi cok daha kesin degil mi? 12Insanlarin size nasil davranmasini istiyorsaniz, siz de onlara oyle davranin . Cunku Kutsal Yasa'nin ve peygamberlerin  soyledigi budur.

Dar Kapi

(luk 13:24)

13 Dar kapidan girin. Cunku yikama goturen kapi genis  ve yol enlidir. Bu kapidan girenler coktur. 14 Oysa yasama goturen kapi dar , yolda cetindir. Bu yolu bulanlar azdir.

Agac ve Meyvesi

( Mat 12:33-35: Luk 6: 43-44)

15 Sahte peygamberlerden sakinin! Onlar size kuzu postuna burunerek yaklasirlar, ama ozde yirtici kurtlardir. 16 Onlari meyvelerinden taniyacaksiniz. Dikenli bitkilerden uzum, devedikenlerinden incir toplanabilir mi? 17 Bunun gibi, her iyi agac iyi meyve verir, kotu agac kotu meyve verir. 18 Iyi agac kotu meyve, kotu agacda iyimeyve veremez. 19 Iyi meyve vermeyen her agac kesilip atese atilir. 20 Boylece sahte peygamberleri meyvelerinden taniyacaksiniz. 21. Bana "Ya Rab , ya rab" diye seslenen  herkez Goklerin Egemenligi'ne girmeyecek. Ancak goklerdeki Babam 'nin istegini yerine getiren girecektir. 22 O gun  bircoklari bana diyecek ki, 'Ya reb , ya Rab'! Biz senin adinla peygamberliketmedik mi? Senin adinla cinler kovmadik mi?  Senin adinla bircok mucize yapmadik mi? 23 O zaman ben de onlara acikca 'sizi hic tanimadim, uzak durun benden, ey kotuluk yapanlar diyecegim"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten